Maria Amneteg

Att måla är en utmaning. Kreativ ångest gör att många tvekar. Vart börjar och slutar en tavla? Jag vill inspirera till att släppa prestigen och att ge sig hän. Jag har startat detta galleri för att ge alla som vill få visa upp sin konst,

Jag som har startat detta galleri heter Maria Amneteg. Jag har i hela mitt liv jobbat med form och färg i någon form. Främst inom reklamvärlden där man hela tiden tänker  hur man kan fånga uppmärksamhet
och påverka folk med färg, form och ord. Men måleriet har jag alltid haft största respekt för. Jag har gjort försök på kvällskurser men fann aldrig rätt inspiration. Det var för mycket måla av. Stilleben och åsikter från en kursledare. Ungefär som i skolan. Att betygsätta konst är ju helt befängt.

När jag i höstas fick möjligheten att ta över driften av Sillegården, ett konstnärshem i Värmland, så flyttade dess grundare Ida ”Fryksdalsmora” Sahlström in i mig. Tror jag i varje fall. För i samma stund började jag att måla. Än en gång startade jag i en studiecirkel och den första tavlan sög. På riktigt. Försökte måla ett landskap och insåg jag var tvingen att hitta ett annat uttryck. För ut ville något. Det var då jag började Youtuba Abstract art och där fann jag mig själv.

Tanken var att medverka på Övre Frykens konstrunda men den som så många andra saker blev inställd. Då föddes idén att starta det här onlinegalleriet med namnet ÄlskArt som jag hoppas skall växa organiskt. Här får alla konstnärer som vill vara med. Inga restriktioner. Inga bedömningar. Det är bara att kontakta oss så lägger vi upp dina bilder. Det kostar 500 kr/år sedan tar vi 20% i provision på såld konst.

I sommar kommer vi också ha en ALLA KAN MÅLA aktivitet på Sillegården
Där alla som vill kan måla fören ringa summa. Alla tavlor kommer vi också publicera så att alla för känns sig som en konstnär. Om så bara för en dag. Tror vi kommer att längt efter att uttrycka oss efter det vi upplever nu.