Marie Wavle von Buddenbrock

Älskar färger och alla tusentals nyanser. Detaljer där alla kan se olika saker. Jag målar lite halvabstrakt. Bestämmer sällan vad jag ska måla när jag sätter mig ner.

Ibland kan det bli ett åskväder eller rymden och lite stjärnor och planeter, eller hittepåsaker eller bara färger rätt och slätt. Målandet är en lisa för själen, precis som trädgården och alla djuren.

Jag ritade mycket som barn och genom skoltiden. Sen tog det stopp. Livet kom emellan. Av flera anledningar kom färgtuberna fram igen för några år sedan, och nu har det eskalerat. Jag tar det som det kommer.

Ibland finns en tanke om hur det ska bli, men oftast kommer det ut allteftersom färgen kläms ur tuben.

Jag hoppas att betraktaren kan finna samma glädje i att äga tavlorna, som jag finner i att måla dem. Jag målar så länge det finns färg i tuberna och dukar att måla på.

Övrig tid i livet lägger jag på djuren här hemma, hundar, hästar, katter, hönor, ankor mm .

Syr även i läder, grimmor, träns, hundhalsband, och flätar ett koppel om det behövs. Vanliga pinnar eller med lite tur drivved,  kan man också göra roliga saker av, bara fantasin sätter gränser.

Med penseln i det abstrakta och fötterna på jorden.