Ida ”Fryksdalsmora” Sahlström – en sann inspiratör

För ett år sedan hade jag knappast hållit i en en pensel. Tidigare ambitiösa försök på kvällskurs med stilleben och stiff kursledare dödade mitt skapande men jag kände det fanns något som ville ut. När jag i höstas skrev på arrendet av Sillegården, ett konstnärshem i Värmland, så började det bubbla inombords.
Ju mer jag läste om dess grundare ju mer inspirerad blev jag. Jag tror Idas konstnärssjäl flyttade in i mig. Förvisso var hon textilkonstnär men konst är ju färg och form i alla dess uttryck. Sen dess har jag låtit mig inspireras av en massa timmar Youtube och målat väldigt mycket. Min förhoppning är att inspirera andra att försöka. Att inte vara så fixerad vid resultatet.

Älskart kommer att vara öppet för alla som vill visa upp sin konst. Här finns inga krav eller synpunkter. Alla ska med. Låt oss fylla världen med konst utan censur. Många kultur och konstnärer lider svårt nu med allt som är inställt så jag tänkte det här är mitt strå till stacken.  Jag kommer att bjuda in konstnärer men man kan också anmäla sig själv. Kostar 500 kr/år och sedan tar vi 20% på såld konst.

I sommar kommer vi ha ett Alla Kan måla koncept på Sillegården där besökare kan måla en tavla ute i det fria. Vi hara llt som behövs på plats. De som sen önskar kan få sin tavla publicerad här.

Detta är början Sen får vi se vad som händer.

Maria Amneteg
Grundare ÄlskArt.se